Nyheter och media


pressrelease

För 800 000 svenskar är artros en smärtsam verklighet. Artros är en kronisk ledsjukdom. Varje år opereras närmare 30 000 personer för sina besvär i höft och knä. Många av dessa operationer skulle kunna undvikas. En ny klinisk studie visar att en tredjedel av patienter som var inställda på en operation inte längre var intresserade efter sex veckor i ett digitalt behandlingsprogram.

Studie visar att digital behandling minskar behovet av operation


pressrelease

​Kroniska sjukdomar, där artros utgör en betydande del, står för 85 procent av kostnaderna i vården. Patienterna är i behov av regelbunden vård och långsiktigt individuellt stöd med täta kontakter, vilket lämpar sig för en digital behandlingsmetod. Sveriges största vårdgivare för artros är idag eHälsoföretaget Joint Academy, som nu får in 65 miljoner kronor från investerare för vidare utveckling

Utvecklat i Sverige - Digital behandling för artros kan bli global standard


pressrelease

Det finns idag stor okunskap om sjukdomen artros som är världens vanligaste ledsjukdom. Enligt BOA:s (Bättre Omhändertagande av personer med Artros) mätningar är det endast fyra procent av alla artrospatienter som söker sig direkt till en fysio- eller arbetsterapeut, som också är de som handleder en patient genom behandlingen.

Allt du behöver veta om artros


blogpost

​Den vanligaste siffran som nämns när någon undrar hur vanligt det är med artros är 1 av 4 över 45 år, så det är verkligen inget konstigt om du råkar vara en av dem.

Artros är världens vanligaste ledsjukdom


blogpost

Över 100 patienter som går Joint Academy har haft Emelie som fysioterapeut sedan hon började i höstas. Hon är också en av de som hjälper nya fysioterapeuter att komma igång med Joint Academy. Vi var nyfikna på vem hon egentligen är så vi bad henne berätta lite om sig själv.

Det här är Emelie - fysioterapeut på Joint Academy


pressrelease

Joint Academy som är en digital vårdgivare för artros har genomfört en kapitalanskaffning på 20 MSEK av bland annat Bjäre Invest, Incos Invest, Lund Innovation Systems, Sophia Bendz och Mårten Öbrink. Närmare en miljon personer lider av den kroniska sjukdomen artros bara i Sverige och över 30 miljoner personer i USA.

​Svenskt e-hälsoföretag expanderar till USA tack vare miljoninvestering


blogpost

Månaderna innan Lotta fick diagnosen artros gick hon en power walk på morgonen fem dagar i veckan och styrketränade. Hon hade sedan fem år tillbaka sadlat om till massageterapeut och höll på att bygga en klinik på gården för att flytta verksamheten dit. I bagaget hade hon en viktresa där hon med hjälp av diet och träning lyckats gå ner 23 kilo.

Lotta håller sin artros hålls i schack med två minuters träning per dag


news

Artros är en folksjukdom som ungefär 1.000.000 personer i Sverige lider av. Vanligast är smärta i höft och knä. Behandlingen är enligt Socialstyrelsens riktlinjer utbildning och anpassade fysiska övningar i första hand. I samarbete med Joint Academy erbjuder Apoteket sina kunder ett behandlingsprogram som omfattar både diagnos och behandling via Apoteket.se.

​Apoteket utökar sina hälsotjänster i samarbete med Joint Academy


pressrelease

Ungefär 800.000 personer i Sverige har artros, en kronisk ledsjukdom som orsakar obehag som smärta och stelhet. Euro Accident är det första försäkringsbolaget i Sverige som erbjuder sina försäkrade preventiv vård av artros. Det möjliggörs av ett test som utvecklats av Arthro Therapeutics AB för behandlingsprogrammet Joint Academy.

​Euro Accident erbjuder preventiv artrosvård i samarbete med Joint Academy


blogpost

​Om du har hittat den här bloggen kan det vara så att du har artros, eller kanske känner du någon som du misstänker har det. Men vad är artros egentligen? Många av oss tänker på gamla människor med ont i höften eller knät. En del av oss tänker på sjukgymnastik med fysioterapeut eller artrosskola. Kanske går tankarna direkt till höftledsoperation.

Artros är ledvärk som kan behandlas


pressrelease

En ny studie som omfattar 350 patienter bekräftar att artros kan behandlas framgångsrikt via nätet. Resultaten visar kliniskt betydelsefull förbättring hos personer med artros, en kronisk sjukdom som drabbat närmare en miljon människor i Sverige.

Studie visar att artros kan behandlas på nätet


pressrelease

Jakob Dahlberg, grundare av Arthro AB som utvecklat ett helt nytt sätt att ge digital behandling till personer med artros, mottog igår det nationella priset för unga innovatörer som delas ut av stiftelsen SKAPA.

Jakob Dahlberg - nationell vinnare av  SKAPA-pris


news

Den 16-17 november äger konferensen Frontiers Health rum i Berlin, Tyskland. Fredrik Gustafsson från Arthro AB är inbjuden att presentera Joint Academy under torsdag förmiddag. Konferensen presenterar de allra senaste innovationerna och trenderna som kommer att påverka framtidens sjukvård.

Arthro AB är inbjudna som talare till Frontier Health Conference


pressrelease

​Hälsa och hållbarhet var viktigt bland årets pristagare i Skåne som i onsdags tog emot stiftelsens SKAPAS utmärkelser. Jakob Dahlberg från Arthro tog emot pris för Framtidens Innovatör. Utmärkelsen delas med Vultus som också står för hållbar utveckling.

Jakob Dahlberg, grundare av Arthro AB, utsedd till Framtidens Innovatör  i Skåne


news

Intresset för Joint Academy, en eHälsotjänst som erbjuder artrospatienter lättillgänglig och individanpassad behandling och sjukvården ett verktyg att enkelt följa upp patienterna samt möjlighet att ta emot fler för behandling, är internationellt. Företagets vd, Jakob Dahlberg, kommer att demonstrera tjänsten under den internationella mässan Health 2.0 som är i oktober Kalifornien, USA.

eHälsotjänst från Sverige demonstreras under Health 2.0 i USA


pressrelease

Förra året sökte närmare 96 000 personer läkarvård i öppenvården, på grund av artros. En siffra som ökat med 2,3 % sedan året innan och hela 22,5 % sedan 2007, enligt en sammanställning av Socialstyrelsens senaste statistik. Även en nyligen publicerad studie visar att förekomsten av artros spås öka närmare 50 procent de kommande 15 åren.

Efterfrågan på vård för artros ökar


news

Ny tjänst kan hjälpa tusentals personer med den kroniska sjukdomen artros. I dagsläget är det smärtstillande, operationer eller den av Socialstyrelsen rekommenderade behandlingsmetoden med handledd träning och information som är vanligast förekommande.

Ny tjänst bekämpar artros


news

Den här veckan lanserade Arthro Joint Academy. Joint Academy är ett banbrytande webbaserat behandlingsprogram för människor med artros. Programmet har testats framgångsrikt på 500 patienter. Ledande professorer och fysioterapeuter från Lunds Universitet står bakom vetenskapen bakom behandlingen.

Arthro lanserar Joint Academy efter 1,5 års utveckling